Battle of Vikings 2016

DSC_4806

Battle of Vikings intar Storstenshöjden för femte gången.Tävling för dom våghalsigaste förare och körs i två dagar, första dagen så kvalar man i prologen för att få en så bra placering som möjligt till dag två.
Området som erbjuder förarna är riktigt tuff och utmanande terräng med egna byggda hinder samt naturens egna hinder. Banan som är ca 10km lång och körs både på Norra och södra sidan av Storstenshöjden.
Det var ca 150st förare som kom till start i årets Battle of Vikings, det kom även i år några toppförare som Karlskoga ikonen Joakim Ljunggren Sydafrikanen Wade Young engelsmannen Graham Jarvis Österrikaren Lars Enöckl Kumla sonen Magnus Thor och så kom Xavier Leon från Spanien på besök. Sen var det även två st tjejer med och tävlade i helgens åkning, Amanda Elving kom tillbaka till årets Battle of Vikings hon gjorde sin första tävling 2015 och det skrämde henne inte, sen kom Lina Petersson på sin Beta och ville prova denna extrem enduro.

Resultat av årets Battle of Vikings 2016

1 Graham Jarvis
2 Wade Young
3 Lars Enöckl
4 Joakim Ljunggren
5 Xavier Leon
6 Magnus Thor
7 Patrik Sjöberg
8 Anders Becker Johansen
9 Martin Larsson
10 Mathias Martinsen
73 Amanda Elvin
133 Lina Petersson