Örebro sänkte Djurgården.

DSC_7666

Idag kom Djurgården på besök till Behrn arena i Örebro.
Örebro har förlorat alla matcher mot Djurgården denna säsong med udda mål, och i kvällens match så märktes det att Örebro var sugen på att ta en revansch mot Djurgården. Det var bra fart på båda lagen inledningsvis i första period, det kom många och fina chanser från båda lagen men vid 10:45 så gör Weinstock ett solo mål. Djurgården har bra tryck vid Örebro målet och vid 14e minuten så gör Motin en felpass till en Djurgårdsspelare framför Tim Sandberg och lyckas klämma in den. Första perioden slutar 1-1 och skotten blev 13-6.
In i den andra perioden så får Djurgården starta med powerplay och redan efter 41 sekunder så gör dom sitt andra mål för kvällen utav veteranen Kristofer Ottosson. Örebro tar över matchen mer och mer och vid den 11e minuten så kommer kvitteringsmålet utav Jonas Karlsson.
Det är mycket gruff mellan spelarna och det märks att det är en viktig match för båda lagen. Perioden slutar 1-1 (2-2) skotten blev 5-8
Den tredje perioden startar Örebro mycket starkt och Djurgården får backa ner i sin egen zon. Vid den 7e minuten så får Örebro spela 5 mot 3 och det utnyttjar Örebro. Vid den 8e minuten så slår Henrik Löwdahl in den men domaren ringer på den för dom misstänker hög klubba. Det tar några minuter innan domararen signalerar mål. Örebro fortsätter att köra sitt race och vid den 19e minuten så kommer Stefan Gråhns helt fri men blir ner dragen och domaren dömer straff. Marcus Weinstock får äran att ta straffen och lyckades klämma in sista målet för kvällen. Perioden slutar 2-0 (4-2)

Jared Aulin fick stående ovationer utav Örebro supportrarna när han blev intervjuad och visades på jumbotronen, han spelar inget mer danna säsong efter att han blev skadad i matchen mot Oskarshamn men han bekräftade att han kommer tillbaka nästa säsong och.

Kommentera